Eye of Judgement

Nieuws
Special
Download
Trailer

Eye of Judgement preview 1


Gepreviewd voor PSP door Wapi

01 February 2010 17:07 -

Een van de meest originele spellen op de PlayStation 3  krijgt binnenkort een draagbare versie. PSP-bezitters kunnen in de lente immers hun persoonlijk leger van monsters overal mee naartoe nemen in hun broekzak!Eye of Judgment werd gelijktijdig aangekondigd met de PlayStation 3 en liet meteen de technische mogelijkheden zien van de console en de verbeterde camera. De game beschikte over een unieke manier van besturing. Het kwam gebundeld met een camera, een set kaarten en een speelmat. Door de kaarten op het speelveld te leggen, registreerde de camera welke kaart je speelde en toverde het overeenkomstige monster in zijn driedimensionale vorm op het televisiescherm.

 

Voor de PSP-versie zijn de camera en de kaarten achterwege gelaten en gebeurt alle actie in het spel zelf. Dat is zeker niet slecht. Het verzamelen van de kaarten was immers een kostelijk gebeuren en de camera had in slecht verlichte kamers moeilijkheden om de kaarten goed te lezen, waardoor soms onnodig veel tijd verloren ging om een bepaalde actie uit te voeren en je geregeld het gevaar liep niet alle handelingen binnen de tijdslimiet te kunnen uitvoeren. In ruil voor deze voordelen zal de game wel wat van zijn magie moeten opofferen.

  Gotta catch `em All!

  Legends zal op het moment van zijn lancering beschikken over meer dan 300 digitale kaarten, waaronder de vertrouwde kaarten van het originele PS3-spel, inclusief de verschillende uitbreidingen. Daar krijg je nog een dertigtal gloednieuwe kaarten bovenop. Kaarten verdien je tijdens het spelen van de single player door draadloos te ruilen met je vrienden, andere spelers te verslaan of aan te kopen in de Playstation Network Store. Uit al die kaarten zal je vervolgens een deck moeten samenstellen van in totaal dertig kaarten. Dat is zonder twijfel een van de belangrijkste aspecten van het spel, aangezien sommige kaarten beter met elkaar samenwerken dan anderen.

 

Eye of Judgement


Deze draagbare versie neemt de regels van zijn grotere broer integraal over. Het is nog steeds de bedoeling om op een veld van 3x3 als eerste vijf kaarten te plaatsen om het spel te winnen. Iedere ronde neem je nieuwe kaarten van de bovenkant van je stapel tot je vijf kaarten in je hand hebt. Iedere speler kan tijdens zijn beurt aanvallen met de monsters die hij al op het veld heeft liggen, een nieuw monster plaatsen en/of een actiekaart spelen. Voor al die acties moet je een bepaald aantal mana-punten betalen. Aangezien je iedere ronde slechts twee mana extra krijgt, moet je alles goed plannen. Zo zullen sterkere monsters meer kosten dan zwakkere, maar is het vaak beter om een goedkopere kaart te spelen, zodat je nog kan aanvallen met de andere monsters. Belangrijk om weten is ook dat je de monsters die je hebt geplaatst normaal gezien niet meer van plaats kunnen veranderen. Daarom is positie van cruciaal belang, vooral omdat sommige monsters meer schade incasseren als ze langs een bepaalde kant worden aangevallen.

  Tweezijdig spel

  Het speelveld bestaat uit negen tegels, met langs beide kanten een bepaald element. De elementen zijn vuur, water, aarde, hout en biolith. Ook de monsters zijn onderverdeeld tussen deze verschillende elementen. Plaats je bijvoorbeeld een watermonster op een watertegel dan krijgt die een bonus van twee levenspunten. Omgekeerd zal het monster twee levenspunten verliezen wanneer je het plaatst op een vuurtegel, aangezien water en vuur elkaars tegenpolen zijn. De tegels zijn dubbelzijdig en kunnen omgedraaid worden door het spelen van actiekaarten. Dat heeft een strategisch belang, omdat je zo bepaalde bonussen kan neutraliseren en monsters vernietigen als ze daardoor geen levenspunten meer overhouden.

 

Eye of Judgement

 

De grote afwezige in de originele versie was een story mode. Daar zal bij Legends verandering in komen. In welke vorm deze zal verschijnen is echter nog niet bekend. De vertrouwde multiplayer modes met zowel online als offline ondersteuning  voor twee spelers zijn ook hier aanwezig en zullen je hoogstwaarschijnlijk uren speelplezier bieden. Visueel legt Legends de lat iets minder hoog dan de originele versie, maar het handige gebruik van tweedimensionale tekeningen en animaties, gecombineerd met een aantal driedimensionale effecten zorgt er voor dat Eye of Judgment ook op de PSP zijn kenmerkende visuele stijl zal blijven behouden.  Opmerkelijk is ook dat het spel exclusief te downloaden zal zijn op de Playstation Network Store, een begrijpelijke keuze voor een spel dat sterk afhankelijk is van toekomstige updates.


Eye of Judgment Legends reduceert de reeks tot haar essentie. Weg zijn de camera, de kaarten en de daarmee gepaarde hoge prijs. Doordat alles zich in het spel zelf afspeelt is de kans groot dat de game zelfs vlotter zal spelen dan de PlayStation 3 versie, al verliest het wel datgene wat het spel zo uniek maakte. Hoe dan ook is Legends een titel om in het oog te houden als je graag strategische kaartspellen speelt.  De geplande lancering in de lente maakt het bovendien een ideaal spel om te genieten van de eerste warme lentedagen.

Wat vind jij van deze game?

 (8 votes)
Hot
Not

Informatie over Eye of Judgement


Releasedatum: 12-03-2010
Ontwikkeld door: SCEI
Uitgegeven door: SCEE
Genre: Strategy
SinglePlayer
Beschikbaar op: psp ps3
Age 12+
 
1 100% rep

Kurosaki_Isshin zegt op 01/02/2010 18:14   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Eentje voor aan mijn lijstje toe te voegen:d

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

9.4

0


Al 4 stemmen
Positie op de 9Lives ranking #348 [?]
2 members willen dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn wenslijst » 0 members hebben dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn collectie »

Video's over deze game

9Lives - next generation gaming TGS 07 Trailer - 00:00:58 min Meer
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website